Skoncujte se svým akné!

Naše pokožka nás chrání před nepřízní okolí a drží nás pohromadě. Je třeba se o ni pravidelně starat a nebrat péči o ni lehkovážně. Špatná péče o pokožku může vznik akné ještě podpořit. Snažte se akné léčit, nikoli na něj používat sílu. Akné je způsobeno nadměrnou produkcí kožního mazu, jak produkci zamezit?
nepříjemné pupínky

1.     Mytí

Zaprvé se dotýkejte svého obličeje co nejméně. Svůj obličej byste si měli mít alespoň dvakrát denně. Ačkoli nadměrná hygiena může vaši pokožku vysušit, jemné mytí vám může jen pomoci. Pravidelním mytím odstraníte veškerou špínu – včetně cigaretového kouře a jiných usazenin, které se na pokožce za celý den nashromáždí. K mytí patří i sprchování se – je důležité ze sebe smýt všechen pot.
kosmetika pro krásu

2.     Léky nebo antikoncepční pilulky

Pokud si zajdete ke kožnímu lékaři a vaše akné je opravdu mizerné, může vám předepsat léky na akné. Léky pomůžou, nicméně je to chemie a není to nic přírodního, takže se to vaší pokožce nemusí líbit. Rada pro ženy – z 90 % případů pomáhá hormonální antikoncepce, poraďte se se svou gynekoložkou a pobavte se o antikoncepci.

3.     Důležitá je správná strava

Existuje spousta potravin, které můžou škodit vaší pleti. Například mléčné výrobky ucpávají póry, cukr urychluje stárnutí pokožky a potraviny z bílé mouky přispívají akné. Dalšími viníky jsou alkohol a cigarety. K tomuto bodu je nezbytné říci, že musíte dodržovat pitní režim a to 2-3 litry vody denně, kvůli pročištění těla.

4.     Vhodný make-up a kosmetika

Spoustě ženám se tvoří akné díky používání nesprávné dekorativní kosmetiky nebo díky nesprávnému odličování či čištění pleti. Čím méně se budete malovat, tím lépe na tom vaše pokožka bude, protože bude moci dýchat. Jediná výhoda make-upu je částečné krytí.
nezdravý burger

5.     Babské rady

Můžete vyzkoušet spousty přírodních tipů, mezi které patří: jablečný ocet, banánové nebo okurkové slupky, tee trea, papaya, pára nebo jiné.

Ať už vám tyto rady pomůžou nebo ne, nezoufejte! Postupem času by s vaším stárnutím mělo akné mizet. Nezapomeňte být trpěliví!

Tento záznam byl publikován v Krása . Uložit odkaz do záložek.